Joulu vaikuttaa aukioloaikoihin: poikkeuksia hotellien, ravintoloiden ja nähtävyyksien aukioloajoissa

Vaikka ruokakaupat ovatkin totuttua enemmän auki myös pyhinä, joulun aika vaikuttaa monien palveluiden aukioloihin. Tampereella ravintoloista ja hotelleista osa on auki kuten arkenakin mutta jotkin matkailu- ja ravintolapalveluista sulkevat ovensa pyhien yli.

Eniten hotellien, ravintoloiden ja nähtävyyksien aukioloihin vaikuttavat suomalaisittain tärkeimmän joulunajan pyhät: jouluaatto, joulupäivä ja tapaninpäivä. Jouluaattona ja joulupäivänä ovat auki lähinnä muutaman suuren hotellin joulupöydät. Jouluruoan makuun pääseekin jouluaattona Sokos Hotel Ilveksen Franz&Mariessa, Lapland Hotelsin Dabbalissa ja Holiday Clubin Arthurissa, jossa joulukattaukset jatkuvat myös joulupäivänä.

Ruokaravintoloista Franz&Marie sekä Arthur ovat molemmat ainoina auki läpi pyhien joka päivä. Gastropub Tuulensuukin palvelee asiakkaita lähes läpi pyhien lukuun ottamatta jouluaattoa ja uudenvuodenpäivää. Osa ravintoloista avaa ovensa jälleen tapaninpäivänä ja viimeistään joulun välipäivinä palvellen uudenvuodenaattoon saakka. Moni pitää ovensa auki asiakkaille myös uudenvuodenpäivänä 1.1.2018. Lisää ravintoiloiden aukioloista joulun ja uudenvuoden aikaan löytyy täältä (Visit Tampereen kooste) sekä ravintoloiden omilta verkko- ja somesivuilta.

Tampereen jouluvieraita majoittavat pyhien yli monet hotellit osan hotelleista ollessa suljettuina. Avoinna ovat mm. Lapland Hotel lähettä Tampere-taloa, Hotelli Hermica Hervannassa, Hotelli Norlandia Care Kaupissa TAYSin alueella sekä upeat Sokos Hotel Torni ja Radisson Blue Grand Hotel Tammer eri puolilla keskustaa. Tarkemmin hotellien aukioloajoista löytyy Visit Tampereen koosteesta täältä.

Tampereen monet museot ja nähtävyydet ovat suurilta osin suljettuina erityisesti joulun pyhät mutta osittain myös välipäivät ja uudenvuoden ajan aina loppiaiseen saakka. Poikkeuksena on kuitenkin Pyynikin näkötorni, joka on auki kävijöille joka päivä. Välipäivinä rajoitetuista aukiloista huolimatta pääsee viihtymään taiteen, museoiden ja koiramäen väen parissa monien avatessa ovet välipäiviksi joululomalaisten iloksi. Avoinna ovat mm. Tampereen Taidemuseo, Museokeskus Vapriikki ja Särkänniemi talvikauden aktiviteetteineen. Lisää museioiden ja nähtävyyksien aukioloista joulun ja uudenvuoden aikaan lötyy Visit Tampereen koosteesta täältä.

 


Tapahtumakalenteri

Toukokuu, 2018

Maa

Tii

Kes

Tor

Per

Lau

Sun

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Ei tapahtumia